11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

O nouă rundă de negocieri între Rusia şi Ucraina ar putea avea loc săptămâna viitoare. Israel şi Turcia au un rol important

Publicat peO nouă rundă de discuţii între Rusia şi Ucraina ar putea avea loc săptămâna viitoare, potrivit lui Mykhailo Podoliak, consilierul principal al preşedintelui ucrainean, Volodimir Zelenski, conform CNN.

Ucraina lucrează cu Israel şi Turcia, în postura de mediatori, pentru a finaliza o locaţie şi un cadru pentru negocierile de pace cu Rusia, a mai declarat, duminică, Podoliak, potrivit Reuters.

”De îndată ce se elaborează contraformatele legale reciproce, va fi programată o întâlnire – a patra rundă de negocieri. Ar putea fi mâine, poimâine”, a declarat Podoliak pentru Belta, agenţia de presă de stat din Belarus, duminică.

”Sunt diverse propuneri pe masa negocierilor acum, sunt multe, sunt o duzină de propuneri, inclusiv propuneri cu privire la o reglementare politică şi, cel mai important, o reglementare militară. Mă refer la o încetare a focului, o formulă de încetare a focului şi retragerea trupelor”, a spus el.

”Probabil că nu este necesar să mergem mai departe şi să avem doar conversaţii. Am discutat toate chestiunile, acum încercăm să reunim aceste chestiuni în unele formate legale”, a spus Podoliak.

Sâmbătă, Podoliak a postat o actualizare referitoare la discuţii pe Twitter.

”Negocierile cu delegaţia FR (Federaţia Rusă) sunt acum în desfăşurare într-un format video continuu. Au fost create subgrupuri speciale de lucru. Poziţiile Ucrainei sunt determinate de directivele anterioare”, a scris el.

Ucraina lucrează cu Israelul şi Turcia, în postura mediatori, pentru a finaliza o locaţie şi un cadru pentru negocierile de pace cu Rusia, a mai declarat Podoliak.

”Când se va decide, va avea loc o întâlnire. Cred că nu va dura mult până să ajungem acolo”, a spus el.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri