16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

O rachetă nord-coreeană pare să fi căzut în Zona Economică Exclusivă a Japoniei

Publicat pe


Premierul japonez Fumio Kishida a declarat vineri că o rachetă nord-coreeană pare să fi ajuns în Zona Economică Exclusivă (ZEE) a Japoniei.

Foto Profimedia

Racheta balistică lansată de Coreea de Nord pare să fi aterizat în ZEE la vest de Hokkaido„, a declarat Fumio Kishida.

Premierul Kishida a precizat că nu au fost semnalate daune la avioane sau nave aflate în largul insulei Hokkaido. El consideră absolut inacceptabil acest tir lansat de nord-coreeni. ZEE japoneză se extinde până la 370 de kilometri de zona de țărm.

Am protestat ferm în faţa Coreei de Nord. (Aceasta) repetă actele de provocare cu o frecvenţă fără precedent. Reiterăm cu fermitate că acest lucru este absolut inacceptabil„, a adăugat premierul nipon, potrivit Agerpres

Vineri dimineață Ministerul japonez al Apărării anunța că o posibilă rachetă balistică intercontinentală ICBM lansată de nord coreeni ar putea cădea în zona ZEE. 

Coreea de Nord a lansat o rachetă balistică de tip ICBM dintr-o poziţie aflată în apropierea coastei de vest a Peninsulei Coreene în jurul orei locale 10:14 (01:14 GMT). Detaliile sunt analizate, dar racheta este în prezent în aer şi ar putea cădea în ZEE a Japoniei„, a adăugat ministerul, potrivit unui comunicat.Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri