10.6 C
București
miercuri, 5 octombrie 2022

O tânără ucraineancă și copilul ei au murit după ce Rusia a bombardat maternitatea din Mariupol

Publicat pe


O femeie însărcinată și copilul ei au murit după ce mai multe rachete au lovit maternitatea din Mariupol, acolo unde aceasta trebuia să nască, relatează Associated Press.

Imaginile cu femeia dusă de urgență la o ambulanță pe o targă au făcut înconjurul lumii, personificând oroarea unui atac asupra civililor.

Femeia a fost dusă de urgență la un alt spital, iar medicii au încercat să-i salveze copilul încă nenăscut. Dându-și seama că își pierde copilul, tânăra le-a strigat medicilor „Omoară-mă acum!”

Chirurgul Timur Marin a găsit pelvisul femeii zdrobit și șoldul detașat. În urma unei cezariene,  medicii au realizat că fătul nu prezenta semne de viață, iar apoi, s-au concentrat asupra mamei.

„După mai mult de 30 de minute de resuscitare și mama a fost declarată decedată”, a spus medicul.

În haosul de după atacul aerian de miercuri, medicii nu au avut timp să afle numele femeii înainte ca soțul și tatăl ei să vină să-i ia cadavrul. Cel puțin cineva a venit să o recupereze, au spus ei, astfel că aceasta nu a ajuns în gropile comune săpate pentru mulți dintre numărul tot mai mare de morți din Mariupol.

Sursa Foto: Twitter

Citește și:

Ucraineanca din fotografiile cu maternitatea din Mariupol, distrusă de bombardamente, a născut o fetiță / ”Sunt bine, dar este foarte frig și bombardamentele nu se opresc”Sursa: www.g4media.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri