2.4 C
București
joi, 2 februarie 2023

O tarantulă a fost descoperită pe o stradă din Voluntari, Ilfov

Publicat pe


O tarantulă a fost descoperită într-un cartier rezidențial din Voluntari, Ilfov. Păianjenul trezit din hibernare a fost capturat și dus într-un adăpost pentru protecția animalelor.

Specialiștii Fundaţiei Visul Luanei au primit mai multe solicitări, inclusiv de la Poliția Ilfov, pentru a captura o tarantulă, observată într-un cartier rezidențial din Voluntari.

Experții au stabilit că este o tarantulă românească care a fost trezită din hibernare cel mai probabil din cauza excavațiilor din zonă.

Pentru că temperaturile nu permit eliberarea ei în sălbăticie, tarantula va sta în următoarele luni la adăpostul fundației.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

„Deși este numită tarantulă, Lycosa singoriensis este de fapt un păianjen-lup, fiind cea mai mare specie de paianjen din România (femelele, mai mari, ajung până la 3.5 centrimetri).

Spre deosebire de cei întâlniți în viața de zi cu zi, păienjenii-lup nu se folosesc de pânză pentru a-și prinde prada, ci vânează activ, fiind rapizi și cu văzul foarte dezvoltat.

De asemenea, sunt buni înotători, putând să străbată suprafețe mari de apă, chiar mai multe zile”, au explicat reprezentanții fundației Visul Luanei.

Tarantula românească trăiește în galerii săpate în sol și apare foarte rar la suprafață.

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri