13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

O ucraineancă își caută cu disperare copilul de doar 4 ani. Băiețelul fugise cu bunica sa cu o barcă, dar femeia a murit, iar el e dat dispărut

Publicat peUna dintre poveștile impresionante de viață ale ucrainenilor care fug din calea războiului este cea a micuțului Sasha, de doar 4 an, pe care mama sa îl caută acum disperată.

Pe 10 martie, copilul era cu bunica sa în capitala Kiev. Din cauza situației tot mai grave din oraș, cei doi au încercat să fugă din Kiev cu o barcă, însă aceasta s-a scufundat în Nipru, informează Libertatea.

Anna Iahno, mama copilului, este disperată să își găsească băiețelul, așa că a postat sute de mesaje pe rețelele de socializare, rugându-se, în același timp, ca micuțul de care nu mai știe nimic de zile întregi să fie în viață.

„Astăzi este a 19-a zi a războiului dintre Rusia și Ucraina. Și a cincea zi de căutare a lui Sasha. Încercând să se salveze de ocupanți, au îndrăznit să traverseze barajul Kievului pe 10 martie cu bunica și câinii lor iubiți, pe o barcă. Contactul cu ei a fost pierdut. Bunica a fost găsită moartă pe 11 martie, corpul nu a putut fi ridicat. Localnicii au fost rugați să țină o slujbă de înmormântare.

Sunt nesfârșit recunoscătoare tuturor pentru răspuns și susținere. Credința și speranța sunt tot ce mai am. Continuăm să căutăm și să credem în miracole! Ajută-mă să-mi găsesc fiul ?”, a scris mama copilului pe Facebook.

Femeia mai spune că băiețelul ar fi fost singurul care ar fi purtat o vestă de salvare, dar când a fost găsită barca, nici urmă de el. Potrivit acesteia, copilul era îmbrăcat cu o geacă roșie la momentul naufragiului.

Războiul din Ucraina continuă

În ziua de 20 de lupte pe teritoriul Ucrainei, aproape toate ofensivele militare rusești rămân blocate după ce au făcut puține progrese în weekend, spune un înalt oficial american al Apărării. Un convoi de evacuare de aproximativ 160 de mașini a reușit să părăsească orașul asediat Mariupol, spun autoritățile de acolo.

Au avut loc cel puțin două explozii mari în districtul Borshchagovka din vestul Kievului, marți dimineață, spun jurnaliștii din oraș. Angajata unui post de știri din Rusia a apărut, în direct, cu un panou pe care scrie „Fără război”. Negocierile dintre reprezentanții ruși și ucraineni vor fi reluate marți, după ce a patra rundă de discuții s-a încheiat fără progrese. Rusia continuă bombardarea multor orașe ucrainene.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri