-3.2 C
București
miercuri, 8 februarie 2023

O zonă din România, invadată de șacali. „Ei se organizează în haite ca lupii. Te sperii să ieşi afară”

Publicat peȘacalii, o specie invazivă în România, s-au înmulțit tot mai mult în ultima perioadă, așa că sălbăticiunile pun stăpânire pe noi teritorii.

La Arad, de pildă, cei care locuiesc în apropierea zonelor împădurite de lângă râul Mureș, sunt terorizaţi după ce au început să le dispară animalele din curți. 

Nimeni nu mai are curajul să meargă după lăsarea întunericului prin zonă, iar sunetele pe care le fac noaptea haitele de șacali sunt semnalul că pornesc la vânătoare. Își aleg pradă din curțile oamenilor, de care se apropie tot mai mult.

„Este o specie foarte vicleană, în momentul când ies la vânătoare, ei se organizează în haite ca şi lupii dau un sunet să anunțe toată lumea la vânătoare”, spune Nicu Deme, preşedinte AJVPS Arad, potrivit stirileprotv.ro.

„Latră ca din gură de şarpe, nu vorbesc aiurea. Să stai seara să asculţi, te sperii să ieşi afară, urlă urât ca şi lupii”, spune o localnică.

În localitățile de câmpie din apropierea râului Mureș, oamenii încearcă să își protejeze cum pot gospodăriile.

Șacalii pot fi vânați, în funcție de anumite cote stabilite.

Specialiștii spun că șacalii produc stricăciuni în mai multe zone ale Europei. De la înmulțirea lor, a început să scadă numărul iepurilor, cerbilor și al căprioarelor.
 

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri