1.3 C
București
joi, 1 decembrie 2022

Ochi pentru ochi, deşi suntem în 2022 legea talionului încă se aplică. Justiţia i-a condamnat pe trei iranieni să li se scoată câte un ochi

Publicat peCei trei iranieni au fost „condamnaţi să-şi piardă un ochi în temeiul legii talionului în trei cazuri separate”, a anunţat Hamshahri, cotidianul primăriei din Teheran, fără a preciza data sentinţelor.

Legea talionului se aplică cel mai adesea în Iran în cazuri de crimă şi familia victimei trebuie să o ceară în mod expres.

Într-un prim caz, o tânără a aruncat acid peste vecina ei care şi-a pierdut ochiul în urma unei certe în 2011, potrivit ziarului. Ea a fost condamnată să-şi piardă ochiul drept, la închisoare şi o amendă, verdict confirmat de Curtea Supremă. În al doilea caz, un bărbat a înjunghiat în 2017 o rudă care şi-a pierdut un ochi. Iar în al treilea, un bărbat a tras în 2018 cu o puşcă de vânătoare într-un prieten care şi-a pierdut vederea la ochiul stâng, scrie Times of Israel.

Citeşte şi Prima condamnare la moarte, după 10 ani. Pedeapsă capitală pentru adulter, în Sudan

Potrivit Hamshahri, „aceste dosare au fost înaintate parchetului penal din Teheran pentru pregătirea aplicării pedepsei”. Amnesty International şi numeroase organizaţii pentru drepturile omului au denunţat în mod repetat acest tip de pedeapsă ca fiind crud şi echivalent cu tortura.

Citeşte şi A murit un temut torţionar din Argentina, condamnat de nouă ori la închisoare pe viaţă. Miguel Etchecolatz: „Am fost nevoit să ucid”

Sursa: www.romaniatv.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri