27.7 C
București
luni, 25 septembrie 2023

Oferta unui patron care vrea să afle ce salariu i-ar mulțumi angajații: „Ajung să câștige vreo 4000 de euro. Ceva mai bine decât proprietarul”

Publicat pePrintre domeniile de activitate afectate de lipsa forței de muncă sunt cel al construcțiilor, dar și cel din horeca. Pentru cei care dețin afaceri în aceste domenii este destul de greu să găsească angajați pe care să se poată baza pe termen lung și unii sunt preocupați să identifice condițiile ideale de muncă pentru aceștia.

Este cazul unui patron de pizzerie care a detaliat condițiile de lucru, dornic să afle ce salariu ar fi motivant pentru o persoană care să se ocupe de preparare.

„Bună ziua, am nevoie de un sfat din partea celor care sunteți în domeniu. Deschid în curând o pizzerie și doresc să ofer un salariu decent și corect pentru un pizzer care o să lucreze 2 zile cu 2 zile libere, de dimineață de la ora 8 până seară la 10. Ce salariu oferiți dumneavoastră în aceste condiții?”, a întrebat antreprenorul pe Grupul antreprenorilor din România.

„Îi lasă exact 7 ore pentru somn”

Acesta a primit mai multe sfaturi de la membrii grupului, în comentarii. Mulți au atras atenția în legătură cu programul de lucru.

„Bă, voi sunteți nebuni? 14 ore pe zi la servici, omul mai face 45 de minute pe drum de acasă că doar nu locuiește în cuptorul de la pizzerie, mai are nevoie de juma de oră să se pregătească înainte să iasă din casă și probabil de o ora după ce ajunge acasă înainte să adoarmă. Deci asta îi lasă exact 7 ore pentru somn. Patronilor cu acest tip de mentalitate le doresc să primească dublu față de ceea ce oferă, în loc de 14 ore ei să aibă parte de 28 de ore. Și eu muncesc, un schimb de 12 ore pe zi, 4 zile și apoi 4 liber. Singura bucurie este atunci când îți iei 4 zile de concediu și te alegi cu 12 zile libere. În rest, cele 4 zile când lucrezi 12 ore nu exiști iar din cele 4 libere una e să îți revii și alta e să te pregătești de lucru. Și să nu îmi spuneți că la ora 10 se pune lacătul pe ușa, ora 22 poate deveni foarte ușor ora 24 sau 02 în unele zile.”

„Este dureros să vezi toată ziua angajatori care susțin că le pasă de proprii angajați, dar apoi aceștia să dorească să îi țină în companie 70% din timp considerând că restul de 30% e suficient pentru familie și pentru odihnă. Acolo unde lucrez eu, oamenii lipsesc de la servici cu săptămânile inventând diverse motive, apoi sunt săptămâni în care lucrează 6 zile din 7, și așa ceva este de neacceptat. Am considerat întotdeauna că respectul este cel mai important, respectul între soț și soție sau respectul între angajat și angajator. Acestea sunt relațiile care durează cel mai mult și aduc beneficii ambelor părți. Celelalte sunt relații în care unul are de câștigat de pe seama celuilalt.”

„Până la salariu, aveți grijă la programul de lucru.

Potrivit Codului muncii, un salariat nu poate lucra mai mult de 12 ore/ zi iar programul de 12 ore trebuie urmat de o perioada de repaus de cel puțin 24 de ore.”

„De la 8 la 10 vorbim de 14 ore pe zi x 15 zile…Sursa: ziare.com

Mai multe stiri

Ultimele Stiri