13.7 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Oficial al Pentagonului: Rusia încearcă să recruteze sirieni, care să lupte în Ucraina

Publicat pePotrivit unei surse din Pentagon, Rusia ar încerca să recruteze luptători sirieni, care să se implice în războiul din Ucraina, pentru a susține invazia.

Un oficial american din cadrul Pentagonului a declarat că nu se cunoaște exact câți sirieni încearcă Vladimir Putin să recruteze, dar „este demn de dat la știri faptul că are nevoie de luptători străini” în războiul din Ucraina, scrie The Guardian.

Oficialul a mai adăugat că nu există o dovadă care să ateste prezența vreunui luptător sirian în Ucraina, în acest moment.

Efortul de recrutare al rușilor în Siria a fost raportat inițial de un site de știri sirian, DeirEzzor24, care a precizat că Moscova vrea să recruteze voluntari care să devină „gărzi de corp”, cu un contract pe 6 luni, plătindu-le acestora 200-300 de dolari pe lună.

În același articol se arată că mercenarii firmei Wagner își echipează deja oamenii din Siria, care au activat în războiul din Liban, de partea generalului Khalifa Haftar. Acești ar urma să fie transferați apoi în Ucraina.

În data de 6 martie, The Wall Street Journal a scris că Moscova recrutează sirieni pentru luptele urbane din Ucraina, pe măsură ce invazia rusă se extinde în orașe.

Rusia activează în Siria din 2015 și speră ca expertiza în luptă de gherilă a sirienilor să susțină invazia Ucrainei.

Patru oficiali americani au declarat că Putin speră ca mercenarii sirieni să cauzeze o lovitură devastatoare guvernului de la Kiev.

Negocierile de pace dintre Ucraina și Rusia s-au încheiat

A treia rundă de negocieri dintre Ucraina și Rusia privind pacea s-a încheiat, luni seară, a anunțat Mihailo Podoliak, consilier al președintelui ucrainean, Volodimir Zelenski.

Podoliak a spus că au existat unele „mici progrese” în ceea ce privește organizarea coridoarelor umanitare, notează BBC.

Un negociator ucrainean a afirmat că nu s-a ajuns la niciun acord care să îmbunătățească semnificativ situația de pe teren la nivel general.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri