20.5 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Oficial american: Mexicul adăpostește cel mai mare număr de spioni ruşi din lume

Publicat peMexic adăpostește cel mai mare număr de spioni ruşi din lume în aceste vremuri de război în Ucraina, a denunţat un ofiţer american de rang înalt, o declaraţie nici confirmată, nici infirmată vineri de preşedintele mexican din stânga naţionalistă, Andres Manuel Lopez Obrador.

„Sunt actori care sunt foarte agresivi şi activi” în America de Nord, „inclusiv în Bahamas şi Mexic”, a declarat joi generalul Glen VanHerck, comandantul-şef al regiunii militare care acoperă Statele Unite, Canada, Mexicul şi Bahamas, potrivit Agerpres, care citează AFP. El a citat China şi Rusia.

„Aş dori să subliniez că cea mai mare parte a membrilor GRU (spionajul militar rus) din lume se află în prezent în Mexic. Este vorba de personalul din serviciile ruseşti de informaţii”, a adăugat el în cursul unei audieri în faţa Senatului SUA.

Spionii ruşi din Mexic „se uită îndeaproape” la posibilitatea de a exercita „influenţă” în această regiune în detrimentul Statelor Unite, potrivit generalului VanHerck.

Mexicul a refuzat să aplice sancţiuni economice împotriva Rusiei

„Mexicul este o ţară liberă, independentă, suverană, nu suntem o colonie a Rusiei, nici a Chinei, nici a Statelor Unite”, a răspuns vineri preşedintele mexican Andres Manuel Lopez Obrador, subliniind că nu deţine informaţii despre prezenţa masivă a spionilor ruşi în Mexic.

Mexic a pregătit împreună cu Franţa rezoluţia adoptată joi de Adunarea Generală a Naţiunilor Unite care „cere” Rusiei încheierea „imediată” a războiului din Ucraina.

Preşedintele Lopez Obrador a refuzat să aplice sancţiuni economice împotriva Rusiei. Ambasadorul american în Mexic a criticat joi instalarea unui grup de prietenie Mexic-Rusia în Camera Deputaţilor, la iniţiativa unui partid minoritar aliat al puterii.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri