17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Oficial SUA: Am observat o activitate navală rusă crescută în nordul Mării Negre. Sunt bombardate ținte lângă Odesa

Publicat peSUA au observat „o activitate navală rusă crescută” în nordul Mării Negre, precum și bombardarea unor orașe lângă Odesa a declarat miercuri un înalt oficial american al apărării, citat de CNN.

„De asemenea, am observat bombardarea unor orașe de lângă Odesa”, a spus oficialul, citat de CNN.

Bombardamentul nu este la Odesa, ci lângă Odesa, a precizat oficialul. Obuzele, consideră SUA, provin de la nave de război rusești din Marea Neagră.

„Credem că acestea sunt din nou de la nave de război rusești din Marea Neagră. Se pare că există bombardamente navale în locuri din apropierea Odesei”, a adăugat oficialul.

În același timp, forțele ruse sunt încă „în general blocate” în apropiere de Kiev și nu au „făcut progrese semnificative” spre oraș din nordul, nord-vestul sau estul orașului, a declarat miercuri un înalt oficial american al apărării, potrivit CNN.

Forțele ruse aflate la est de Kiev sunt încă la aproximativ 30 de kilometri de centrul orașului, a spus oficialul.

Ucrainenii încă dețin controlul în Brovary, Cernihivul rămâne izolat, dar SUA îi văd pe ucraineni „încercând să dezvolte linii de comunicație spre sud și cu oarecare succes”, a spus oficialul.

Nu a existat niciun „progres aparent în sau în jurul Harkiv” al forțelor ruse, a spus oficialul.

Mariupol rămâne şi el izolat de forţele ruse, a adăugat oficialul.

În Mikolaiv, ucrainenii continuă să apere orașul. Forțele ruse se află încă în afara orașului „în mare parte la nord-est”, la aproximativ 10 până la 15 kilometri distanță, a spus oficialul.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri