27.8 C
București
sâmbătă, 1 octombrie 2022

Oficial ucrainean: Premierul Israelului i-a spus lui Volodimir Zelenski că ar trebui să accepte propunerea lui Vladimir Putin pentru încetarea războiului / Partea israeliană neagă informația

Publicat peUn înalt oficial ucrainean a susținut că premierul israelian Naftali Bennett i-a spus, marți, președintelui ucrainean Volodimir Zelenski că ar trebui să accepte propunerea președintelui rus Vladimir Putin în vederea terminării războiului. Un alt oficial, de data aceasta de la biroul premierului israelian, a negat informația.

Bennett s-a profilat în ultimele două săptămâni ca mediator între Zelenski și Putin. Israelul a transmis că vrea să rămână neutru în procesul de mediere, dar înaltul ofiical ucrainean a declarat, pentru Axios, că Bennett ar trebui să vină cu propuneri și să fie mai mult decât un simplu mesager între cele două părți.

Înaltul oficial ucrainean a susținut că premierul israelian l-a contactat, marți, pe Zelenski și i-a recomandat să accepte oferta lui Putin. El a mai precizat că lui Zelensk și consilierilor lui nu le-au plăcut deloc acest sfat.

„Bennett ne spune practic să capitulăm și noi n-avem nicio intenție să facem asta”, a mai spus politicianul de la Kiev.

În schimb, un oficial de data aceasta de la biroul premierului israelian a spus că informațiile nu sunt adevărate: „Avem îndoieli că respectiva persoană e un oficial acum în Ucraina, pentru că discuția a avut loc pe o linie securizată. Contactele noastre sunt directe cu președintele Zelenski și consilierii săi”.

Oficialul israelian a mai spus că Bennett nu i-a recomandat lui Zelenski să accepte oferta lui Putin din simplul motiv că Israelului nu i-a fost prezentată nicio ofertă.

„Premierul nu intenționează să-i facă vreo recomandare lui Zelenski sau să-i dea vreun sfat în această etapă sau în oricare alta”, a mai spus el.
De asemenea, acesta a mai precizat că premierul israelian și președintele ucrainean au avut o convorbire lungă și fructuoasă, care a inclus și o discuție despre posibilitatea unei întruniri de mediere la Ierusalim.

Oficialul israelian nu a vrut să spună dacă Israelul va propune un plan mai detaliat de a pune capăt războiului: „Eforturile premierului sunt concentrate pe un singur lucru – să se pună capăt vărsării de sânge în Ucraina”.

știre în curs de actualizareSursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri