31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Oficialii din Mariupol, bombardat continuu de 12 ore: Rușii încearcă să distrugă orașul, trag cu tot armamentul din dotare în cartiere / Sute de oameni sunt morți, nu putem intra să recuperăm cadavrele

Publicat pe


Oficialii din orașul Mariupol, din sud-estul orașului, în apropiere de granița cu Rusia, spun că se tem că un număr mare de oameni ar putea fi morți după multe ore de bombardament continuu asupra orașului, transmite BBC.

Viceprimarul Sergii Orlov spune că un cartier de pe malul râului, unde în mod normal găzduiesc 130.000 de oameni, inclusiv tatăl său, a fost „aproape total distrus”.

„Nu putem număra numărul victimelor acolo, dar credem că cel puțin câteva sute de oameni sunt morți. Nu putem intra să recuperăm cadavrele”, a spus el la BBC la telefon.

„Armata rusă trag aici cu toate armele din dotare – artilerie, sisteme de lansare de rachete multiple, avioane, rachete tactice. Încearcă să distrugă orașul”, spune Orlov.

El spune că forțele ruse sunt la câțiva kilometri distanță din toate părțile.

„Armata ucraineană este foarte curajoasă și va continua să apere orașul, dar stilul armatei ruse este ca pirații. Ei nu luptă cu armata, ci doar distrug cartiere întregi”, spune Orlov.

Și CNN relatează că în orașul-port ucrainean Mariupol se înregisrează victime în masă și o întrerupere a apei în timp ce se apără de un atac neîntrerupt al forțelor ruse, potrivit primarului său Vadym Boichenko.

Într-o transmisie în direct la TV ucraineană, Boichenko a spus:

Forțele de ocupație inamice ale Federației Ruse au făcut totul pentru a bloca ieșirea civililor din orașul de jumătate de milion de locuitori.

Primarul lui Mariupol a spus că forțele ruse „ne bombardează non-stop de 12 ore”, a informat agenția de știri Interfax.

 

 

 Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri