21.3 C
București
vineri, 1 iulie 2022

Ofițerul care căra „servieta nucleară“ a lui Putin, împușcatOfițerul care căra „servieta nucleară“ a lui Vladimir Putin este la terapie intensivă după ce a fost găsit împușcat scrie Kyiv Post citat de DC News.

Colonelul în rezervă Vadim Zimin, în vârstă de 53 de ani, fost angajat al Serviciului Federal de Securitate (FSB), a fost responsabil pentru transportul valizei care îl însoțește mereu pe președintele Rusiei.

Despre „servieta secretă” se spune că ar conține aparatul de lansare pentru rachetele nucleare strategice ale Kremlinului, mai exact un cod cheie personalizat și ar fi supravegheată 24/7.

Presa rusă de stat a raportat că oficialul „a încercat să se sinucidă” și a fost descoperit de fratele său „într-o baltă de sânge”. El a avea o rană împușcată în cap, iar în apropiere a fost găsit un pistol pneumatic Izh 79-9TM.

Incidentul este cel puțin ciudat deoarece are loc după ce recent s-a anunțat că Zimin va fi cercetat penal pentru presupusă luare de mită și că a fost plasat în arest la domiciliu. Zimin neagă acuzațiile de luare de mită împotriva sa, care se referă la noul său loc de muncă în serviciul vamal.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri