9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Olaf Scholz: Vladimir Putin este informat greșit despre războiul din Ucraina

Publicat peCancelarul Germaniei, Olaf Scholz, s-a declarat neîncrezător în faptul că președintele Rusiei, Vladimir Putin, ar fi informat pe deplin de către consilierii săi în legătură cu adevărata situație din Ucraina.

Într-un podcast ce urmează a fi transmis duminică, Scholz a declarat că „președintele rus nu este informat corect, iar propriile sale servicii îi ascund multe adevăruri”, cum ar fi numărul de morți din rândurile trupelor ruse, informează Agerpres.

Declarațiile șefului Guvernului german sunt similare cu cele pe care le-a făcut joi șeful serviciului britanic de informații GCHQ. Acesta din urmă a declarat că, cel mai probabil, consilierii lui Putin se tem să îi spună acestuia adevărul. Tot joi, și Administrația de la Washington a făcut afirmații similare.

Olaf Scholz: Putin nu are cum să nu bănuiască amploarea situației

Cu toate acestea, a spus Scholz, Kremlinul nu are cum să nu fie la curent cu amploarea calculelor greşite în privinţa Ucrainei. Putin este dezamăgit de armata rusă, ceea ce a dus la tensiuni între liderul de la Kremlin şi conducerea militară, a adăugat cancelarul german.

Olaf Scholz a mai spus că Rusia nu are cum să iasă victorioasă din acest război, indiferent de modul în care se va termina acesta.

„Acest război nu distruge doar Ucraina, ci şi viitorul Rusiei”, a afirmat Olaf Scholz, adăugând că, fără o soluţionare paşnică, Rusia nu are nicio şansă de a reveni măcar la o creştere economică „rezonabilă”..

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri