31.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Oleksii Reznikov, ministrul Apărării din Ucraina, ofertă fabuloasă pentru soldații ruși care dezertează și depun armele: "Puteți începe o nouă viață!"

Publicat peOleksii Reznikov (foto) i-a invitat pe soldații ruși să depună armele. În schimb, aceștia vor beneficia de amnistie și vor primi și 5 milioane de ruble per dezertor, bani strânși, potrivit ministrului ucrainean, printr-o „inițiativă a comunității IT internaționale”

Mesajul lui Reznikov, publicat în ucraineană pe conturile sale de Twitter și Facebook, în continuare.

Шановні українці!
За 4 доби втрати російських окупантів вбитими та пораненими склали понад 5,3 тис. осіб. Сотні солдат…

Publicată de Резніков Олексій pe Luni, 28 februarie 2022

Dragi ucraineni!

În patru zile, pierderile ocupanților ruși, numărate în soldați uciși și răniți, s-au ridicat la peste 5,3 mii de oameni. Sute de soldați și ofițeri inamici au fost luați prizonieri.

Mulți dintre ei sunt foarte tineri. Kremlinul îi transformă în criminali.

Unii dintre ei au fost înșelați, alții, transformați în zombi sau intimidați de propagandă. În general, este clar că motivația majorității invadatorilor este scăzută.

Ea devine cu totul nesemnificativă atunci când se confruntă cu rezistența eroică a apărătorilor noștri. Și simt puterea armelor ucrainene (…)

Pentru Ucraina, viața umană are  cea mai mare valoare. Pentru a salva viețile ucrainenilor, Ministerul Apărării al Ucrainei a susținut inițiativa comunității internaționale IT. Este foarte simplu.

Oferim soldaților ruși să aleagă: fie să moară într-un război nedrept, fie să primească o amnistie completă și 5 milioane de ruble în compensație, dacă își depun armele și se predau de bunăvoie.

Fondurile pentru sprijinirea acestei campanii sunt strânse de liderii industriei IT globale.

Invităm armata rusă să înceapă o nouă viață (…) Pentru cei care aleg calea ocupantului nu va fi milă!

Glorie Ucrainei!

Într-o continuare în rusă și engleză a mesajului, Reznikov îi sfătuiește pe rușii care vor să dezerteze să arboreze un steag alb și să spună cuvântul-cheie „milion”

„Rămâneți în viață și-i îmbrățișați pe cei dragi”, îndeamnă mesajul ministrului, reiterând că pentru cei care vor continua să se comporte ca forțe de ocupație „nu va exista milă”.

Reznikov a participat, luni, la negocierile de la Gomel (Belarus), între delegațiile rusă și ucraineană, vizând o încetare a conflictului, dar care s-au încheiat fără un rezultat concret.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri