11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Omul rușilor pus la conducerea orașului Melitopol, după răpirea primarului ales: ”Adaptați-vă la noua realitate” VIDEO

Publicat peDuminica, 13 Martie 2022, ora 12:15

2183 citiri

Oraşul Melitopol situat în apropierea Crimeei, în sudul Ucrainei, are un nou administrator pus de armata rusă..

Aleasa locală pro-rusă Galina Danilcenko a fost numită după ce primarul ales al oraşului Melitopol, Ivan Fedorov, a fost răpit, conform Kievului.

Galina Danilcenko le-a cerut locuitorilor din acest oraş din sudul ţării „să se adapteze la noua realitate”.

Ea le-a mai solicitat localnicilor să nu mai demonstreze împotriva forţelor de ocupaţie ruse şi a subliniat că încă există persoane în oraş care ar încerca „să destabilizeze situaţia şi să provoace o reacţie necorespunzătoare”.

Galina Danilcenko intenţionează să creeze un Comitet de Alegere al Poporului pentru a rezolva problemele din oraşul Melitopol, unde locuiesc 150.000 de persoane, şi din regiunea Melitopol.

În acelaşi timp, conform Moscovei, luptătorii separatişti proruşi din estul Ucrainei au capturat părţi din oraşul Sievierodoneţk.

„Unităţi ale Republicii Populare Lugansk au blocat părţile de est şi de sud ale oraşului”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, Igor Konaşenkov, conform agenţiei ruse de ştiri Interfax, preluată de Reuters.

Armata ucraineană a raportat anterior că o ofensivă rusă este iminentă în respectivul oraş din regiunea Lugansk.

Surse ruseşti au spus de asemenea că forţele ruse continuă să atace oraşul Popasna din apropiere de Lugansk şi că separatiştii au ocupat părţile nordice ale oraşului.

În acelaşi timp, purtătorul de cuvânt al armatei ruse a mai declarat că trupele ruse au distrus 3.687 de instalaţii militare ucrainene până acum.

Reuters menţionează că declaraţia nu poate fi verificată din surse independente.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri