1.1 C
București
joi, 1 decembrie 2022

ONU nu exclude posibilitatea ca Rusia să folosească arme nucleare în Ucraina

Publicat peReprezentantul ONU Ramesh Rajasingham admite că există riscul unui conflictul nuclear în Ucraina. “Organizația Națiunilor Unite (ONU) a permis un conflict nuclear în Ucraina”. Această declarație a fost făcută de șeful direcției pentru coordonarea asistenței umanitare de urgență a Oficiului pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA) Ramesh Rajasingham, relatează RIA Novosti.

ONU admite că există riscul unui conflict nuclear în Ucraina

Potrivit acestuia, perspectiva anterior de neconceput a unui conflict cu utilizarea armelor nucleare a devenit acum destul de reală. Reprezentantul organizației a mai menționat că populația civilă a Ucrainei este lipsită de acces la hrană, apă și electricitate, potrivit then24.

În același timp, Pentagonul nu vede niciun motiv pentru ca actualul conflict din Ucraina să devină unul nuclear. Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby, a spus că a fost de acord cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov că nu pot exista câștigători într-un război nuclear și că acesta nu ar trebui să fie început.

Anterior, secretarul general al ONU António Guterres a avertizat că lumea este amenințată de un nou Război Rece „cu o tentă nucleară”. Potrivit lui, omenirea se confruntă cu o serie de provocări serioase – de la terorism și creșterea explozivă a naționalismului extrem la un nou război rece și luptă internă.

Putin ar putea folosi arme nucleare dacă ar simți pierde războiul

Cel mai înalt oficial al serviciilor secrete americane, Avril Haines a avertizat marți că liderul de la Kremlin ar putea privi perspectiva înfrângerii în Ucraina ca pe o amenințare existențială pentru regimul său, ceea ce l-ar putea forța să recurgă la utilizarea unei arme nucleare, informează The Guardian.

Avertismentul de marți a venit într-o evaluare a șefilor serviciilor de informații care informau Senatul despre amenințările la nivel mondial.

În ceea ce privește Ucraina, Avril Haines a transmis că urmează un război lung și istovitor, care ar putea duce la o escaladare din partea lui Vladimir Putin, inclusiv prin mobilizarea completă, impunerea legii marțiale și, dacă liderul rus va simți că pierde războiul și că îi este pusă în pericol funcția sa la Moscova, ar putea recurge chiar la utilizarea armelor nucleare.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri