17.4 C
București
marți, 4 octombrie 2022

ONU: Peste 2,5 milioane de ucraineni au părăsit țara de la începerea invaziei militare ruse

Publicat peNumărul persoanelor care au plecat din Ucraina de la începerea invaziei militare ruse a depăşit 2,5 milioane, a anunţat vineri Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiaţi (UNHCR) într-un comunicat de presă.

Potrivit datelor transmise de ONU în comunicatul de presă, peste 1,5 milioane de oameni au plecat din Ucraina spre Polonia, aproximativ 225.000 spre Ungaria, 176.000 spre Slovacia şi 282.000 spre alte ţări europene.

În Germania, poliţia federală a afirmat că în jur de 110.000 de oameni au sosit din Ucraina după data de 24 februarie, mulţi dintre ei traversând Polonia.

Potrivit Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie, circa 116.000 de cetăţeni non-ucraineni se află printre cei care au părăsit Ucraina în ultimele două săptămâni.

Aflat vineri într-o vizită de câteva ore la Bucureşti, vicepreşedintele SUA Kamala Harris a lăudat răspunsul umanitar al României la criza refugiaţilor ucraineni.

„Vă mulţumesc din partea Statelor Unite ale Americii. România a fost extraordinară în generozitatea şi curajul arătate în acest moment”, a spus Harris, în conferinţa de presă comună cu preşedintele Klaus Iohannis.

Ea a adăugat că „o lume întreagă” a văzut sprijinul pe care românii l-au oferit refugiaţilor.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri