27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

ONU vrea ca toate cadavrele din Bucha să fie exhumate și identificate, pentru investigarea unor posibile crime de război

Publicat pe


Michelle Bachelet, Înaltul Comisar ONU pentru drepturile omului, a declarat – luni – că toate cadavrele din Bucha trebuie exhumate și identificate pentru a se asigura că eventualele crime de război pot fi investigate.

„Sunt îngrozită de imaginile cu civili care zac morți pe străzi și în gropi improvizate în orașul Bucha, din Ucraina. Rapoartele care apar din această zonă și din alte zone ridică întrebări serioase și îngrijorătoare cu privire la posibile crime de război, încălcări grave ale dreptului umanitar internațional și încălcări grave ale dreptului internațional. Este esențial ca toate cadavrele să fie exhumate și identificate, astfel încât familiile victimelor să poată fi informate, iar cauzele exacte ale morții să fie stabilite. Ar trebui luate toate măsurile pentru a păstra dovezile”, a declarat Michelle Bachelet, citată de Antena 3.

Procurorii ucraineni care investighează posibile crime de război comise de Rusia au găsit 410 cadavre în orașele din apropierea Kievului, a declarat procurorul general Irina Venediktova.

Rusia a negat acuzațiile potrivit cărora forțele sale ar fi ucis civili în orașul Bucha de lângă Kiev.

Vă recomandăm și:

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri