5.2 C
București
marți, 28 martie 2023

OpenAI a lansat o nouă versiune a ChatGPT, care poate acum să lucreze și cu imagini, nu doar cu text. GPT-4 oferă descrieri detaliate ale fotografiilor și răspunde la întrebări legate de conținutul lor.

Publicat pe


Potrivit unui anunț postat pe blogul OpenAI, GPT-4 este mai precis: de exemplu, poate trece examenul de barou, poate calcula impozitele pe care le are de plătit o persoană și poate descrie detaliat imagini sau să răspundă la întrebări legate de conținutul reprezentat. De asemenea, poate oferi sfaturi medicale precise, trece de testele standardizate mai bine decât oamenii obișnuiți, dar încă se încurcă uneori în calcule aritmetice de bază.

Dezvoltatorul a făcut o demonstrație, pentru a arăta cum funcționează noua versiune.

Cu toate acestea, nu poate înlocui oamenii, întrucât mai face greșeli care trebuie corectate. NY Times scrie că de exemplu ar putea lua locul unor asistenți judiciari, a căror muncă este oricum verificată de avocații calificați. Totodată, într-o bună zi ar putea înlocui moderatorii de conținut de pe internet, consideră unii experți în domeniul AI. 

GPT-4 este disponibil pentru utilizatorii plătitori ai OpenAI, prin intermediul ChatGPT Plus. Dezvoltatorul a informat că noua versiune a fost concepută pentru a fi integrată într-o varietate de sisteme, cum ar fi motoare de căutare, softuri de business sau site-uri de comerț. 

ChatGPT este un bot care analizează o cantitate mare de informații, pentru a răspunde aproape instant cerințelor formulate de utilizatori. Botul învață să genereze singur texte, postări pe Twitter, poezii sau chiar scrie cod. Același timp de tehnologie a stat și la baza asistenților digitali, cum ar fi Siri al lui Apple, explică publicația americană.

Este posibil ca noile capacități ale GPT-4 să nu fie evidente pentru o persoană care utilizează pentru prima dată tehnologia, dar acestea vor deveni mai vizibile pe măsură ce experții și utilizatorii obișnuiți vor continua să-l folosească.

Surse alternative: The New York Times, TechCrunch

Foto: Waingro | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday

Sursa: www.biziday.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri