4.1 C
București
marți, 5 decembrie 2023

Opera Comică Pentru Copii: în culisele unui loc de poveste. Iarina are 8 ani și a jucat deja în zeci de spectacole cu casa închisă. „Pot să-mi trăiesc visul”

Publicat pe„Trebuie să facem linişte! Pentru că acum este repetiţie la Erus şi Valea Recunoştinţei! Haideţi să vedem puţin!”, arată Iarina Popescu, actriţă. Pare că universul acesta fantastic a existat dintodeauna, doar că n-am ştiut noi. Că Erus şi prietenii lui sunt aici de când lumea. Aşa e adevărata magie: să pară firesc şi uşor, când, de fapt, în spate sunt luni întregi de muncă, repetiţii şi planificare până în cele mai mici detalii. 

Opera Comică, o lume de poveste

„Mă numesc Ana Crăciun Lambru, sunt regizorul spectacolului Erus şi Valea Recunoştinţei, al patrulea din serie, scris de Alec Blenche şi montat la Opera Comică pentru Copiiiiii. E foarte frumos, uitați-vă ce decor avem, acolo e scenografa, Alina Petrovschi!”, spune Ana Crăciun Lambru, regizor.

Totul a început cu o carte şi apoi cu un scenariu. Cum prind viaţă personajele mai departe, ne arată ghidul nostru de azi. „Acum o să mergem la cabina de costume. Acolo ne îmbrăcăm noi şi acolo sunt foarte multe costume, pentru că este cabina de costume, desigur!”, ne dezvăluie Iarina Popescu, actriţă.

Iarina are 8 ani şi e deja actriţă

Iarina are 8 ani și a jucat deja în zeci de spectacole cu casa închisă. Patru zile pe săptămână, viaţa ei înseamnă canto şi dans. 

„Aici mă îmbrac și eu și de aici îmi iau și costumele la toate spectacolele în care am jucat: School of rock, Madagascar, Sunetul muzicii, Poveste de Crăciun și Elixirul dragostei. Simt așa o energie bună când îmi pun costumul, simt că sunt acel personaj, trebuie să fiu acel personaj, trebuie să mă comport ca el sau ca ea și mă simt bine să fiu pe scenă și în costum și îmi place foarte mult că pot să-mi fac prieteni și că suntem o echipă”, adaugă Iarina Popescu, actriţă.

O echipă formată din 68 de angajaţi şi aproape 400 de artişti colaboratori. Un sfert dintre ei sunt copii. „Este singura instituție de gen din lume, se adresează în primul rând sau în exclusivitate copiilor”, spune Felicia Filip, manager Opera Comică Pentru Copii.

Felicia Filip conduce Opera Comică pentru Copii de 8 ani, timp în care peste 250.000 de spectatori au trăit magia, din public, în fiecare stagiune. „Avem spectacole cu copii, pentru copii. Avem și spectacole în integritatea lor realizate de copii, dacă ne gândim la spectacolul cu Madagascar unde sunt doar copii în scenă, sute de copii care zboară, plutesc, joacă… Doamne, dar ce fac!”, adaugă Felicia Filip, manager Opera Comică Pentru Copii.

Întrebată ce simte înainte să intre pe scenă, Iarina Popescu răspunde: „Am emoţii, doar că într-un fel sunt şi fericită că pot să fiu într-un spectacol aşa de frumos, că pot să-mi trăiesc visul, să fiu pe scenă şi să le transmit oamenilor emoţie”

Despre emoţii e şi spectacolul de astăzi. Despre cum să-ţi accepţi frica şi furia, fie că eşti copil sau părinte. „Până acum câțiva ani nu se…Sursa: observatornews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri