27.7 C
București
vineri, 30 septembrie 2022

Operațiune de salvare a doi bebeluși de naționalitate română din Ucraina. Au fost aduși de urgență în România

Publicat peDoi bebeluşi de naţionalitate română din Ucraina, un băieţel de 5 zile şi o fetiţă de 14 zile, cu probleme grave de sănătate, urmează să fie trataţi în spitale din Timişoara şi Bucureşti.

Potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, cei doi nou-născuţi au fost transportaţi luni cu o ambulanţă ucraineană până la punctul de frontieră cu România, în Vama Siret, fiind apoi predaţi echipajelor SMURD, aflate la faţa locului.

”În vederea operaţionalizării urgente a întregii misiuni complexe de salvare au fost imediat activate resursele din proximitate”, se arată pe pagina de Facebook a DSU.

Astfel, băieţelul de 5 zile a fost transportat cu un elicopter SMURD al Punctului de Operare Aeromedical Iaşi la aeroportul din Suceava şi apoi a fost predat echipajelor medicale SMURD care deserveau aeronava Cessna Citation V, configurată pentru misiuni de evacuare medicală.

Acesta a fost transportat în siguranţă la Timişoara pentru continuarea îngrijirilor medicale, potrivit Agerpres.

Cel de-al doilea nou-născut a fost transportat terestru, cu o ambulanţă SMURD, la aeroportul din Suceava, fiind preluat apoi de acelaşi elicopter SMURD, care l-a transportat în siguranţă la Iaşi. Odată încheiată misiunea aeronavei SMURD, fetiţa aflată sub îngrijiri medicale în Iaşi va fi transportată de urgenţă în Bucureşti.

„Dorim să mulţumim tuturor salvatorilor care au depus eforturi imense în salvarea celor doi nou-născuţi, şi anume echipele medicale detaşate la Vama Siret din cadrul UPU SMURD Oradea, Mureş, Cluj, Bacău, respectiv echipajelor SMURD din cadrul UPU SMURD Bucureşti şi UPU SMURD Iaşi, aflate la bordul aeronavelor, care au asistat medical cei doi bebeluşi pe tot parcursul zborurilor”, mai arată sursa citată.Sursa: stirileprotv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri