21.3 C
București
duminică, 19 mai 2024

Opinia Avocatului General al Curții de Justiție a Uniunii Europene: Statul român trebuie să-i echivaleze automat actele de identitate emise de Marea Britanie lui Arian – bărbatul trans care trăiește cu două identități diferite

Publicat pe


În virtutea dreptului la liberă circulație, la viață privată și de familie, statul român trebuie să îi echivaleze lui Arian actele de identitate eliberate de Marea Britanie în urma procesului de tranziție juridică parcurs înainte de Brexit, se arată într-un comunicat ACCEPT, tranmis G4Media.ro.

Potrivit sursei citate,  recunoașterea și înscrierea în registrele românești trebuie să se facă automat, fără proceduri suplimentare, după cum s-a exprimat Avocatul General al Curții Europene, Jean Richard de La Tour, în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene (CJUE) de la Luxembourg. Cazul lui Arian Mirzarafie-Ahi, susținut de Asociația ACCEPT, este primul care pune în discuție echivalarea reciprocă a procedurilor de recunoaștere juridică a genului pentru persoanele transgender din state membre UE. Decizia finală a judecătorilor europeni în speță este așteptată în perioada următoare.

Arian s-a născut în România, dar în 2008 s-a…



Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri