14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Orăcăială în Coaliție! Liberalul Alexandru Muraru dă vina pe pesediști

Publicat peDeputatul PNL Alexandru Muraru îi atacă pe PSD-iști  pe tema renunțării la scutirile pe impozit din sectorul IT, asta în condițiile în care Ministerul Finanțelor este condus de un liberal, Marcel Boloș.

Într-un comentariu publicat pe Digi24.ro, Muraru afirmă că liderii PSD, „pe contrasens cu o planetă întreagă”, insistă să renunțe la singura facilitate acordată de statul român pentru a ține pasul cu această piață crucială pentru prezent și viitor. Potrivit lui Muraru, partidul lui Marcel Ciolacu nu a fost niciodată un partener al mediului privat.

Redăm o parte din comentariul lui Muraru:

„Renunțarea la scutirile pe impozit din sectorul IT, o măsură catastrofală. Să nu ucidem industria care duce România înainte! Risc major pentru recesiune, plecarea tinerilor, fuga investitorilor, decăderea unor comunități locale. Scutirile acordate sectorului IT au reprezentat combustibilul dezvoltării unor comunități întregi precum Iași, Cluj-Napoca sau Timișoara și șansa pentru zeci de mii de tineri să rămână în România. Ponderea din PIB a acestui sector este de aproape 9%, dublul mediei UE! Oficial, 170.000 de IT -iști mișcă toată România, iar 33.000 de firme activează în acest domeniu, cu cifre de afaceri ce ating 70 de miliarde de lei anual. Numai în Iași 30.000 de „IT-iști” populează acest sector vital al economiei. Eliminarea acestor facilități ar produce un cutremur în lanț și ar genera efecte catastrofale pentru economie: recesiune, plecarea tinerilor, fuga investitorilor, decăderea unor comunități locale ce se bazează pe mii de companii din acest domeniu. IT, sectorul cel mai dinamic, este și cel mai sensibil la astfel de schimbări. Giganții din domeniu, precum Amazon, Ericsson, IBM, Oracle, Google, Microsoft, Endava, AMD ș.a. își pun deja problema de ce mediul politic se pregătește să îi pedepsească pentru ce au reușit ei în ultimul deceniu, în vreme ce alte state din regiune pregătesc deja noi facilități pentru a-i reloca.