20.4 C
București
sâmbătă, 13 august 2022

Orașul Bistrița, consultanță ca să știe cum să fie rezilient la schimbările climatice

Publicat peMunicipiul Bistrița a lansat în SICAP un contract de 390.000 de lei pentru realizarea unor studii din care să rezulte cum poate urbea să fie rezilientă în fața schimbărilor climatice și cum poate să le înfrunte. Studiile trebuie să fie gata în 3 luni de la semnarea contractului cu firma/firmele câștigătoare iar banii sunt de la Bruxelles, Bistrița fiind câștigătoarea unui proiect depus pe urbanizare și planificare în vederea combaterii schimbărilor climatice.

“Servicii de elaborare de studii în cadrul proiectului „”BiOReSC – Bistrița, Oraș Rezilient în fața Schimbărilor Climatice”- 5 studii- 5 loturi, astfel: 1. Lot 1-Strategie și plan de atenuare și adaptare la schimbările climatice; Lot 2- Studiu privind dezvoltarea unor măsuri de planificare urbană verde-albastră; Lot 3-Studiu privind identificarea zonelor (inclusiv a arterelor rutiere) cu capacitate scăzută de drenare a apelor pluviale; Lot 4 – Studiu privind amplasarea in subteran a cablurilor electrice și/sau de telecomunicații, Lot 5 – Studiu privind identificarea la nivelul municipalității a zonelor cu risc ridicat la schimbările climatice (insule de căldură, date meteorologice, disponibilitatea resurselor de apă și aglomerarea populației din puncte specifice)”, este descrierea licitației.

Contractarea se face pentru fiecare lot in parte, dar o firmă poate depune ofertă și pentur mai multe loturi sau pentru toate SEAP.

Ofertele se deschid în 18 august.

Primarul orașului Bistrița este Ioan Turc, de la PNL.

Sursa: www.cotidianul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri