22.6 C
București
miercuri, 10 august 2022

Oraşul Vârșeț oferă timișorenilor o lună iulie cu evenimente pe toate gusturile

Publicat pe


Festivalul vinului Vinofest, festivalul Internațional de Folclor „Vršački Venac” – ”Cununa Vârșețului” și seria de concerte reunite sub sigla Wind Rock sunt oferta lansată în perioada următoare pentru timișoreni de orașul sârbesc aflat la granița cu România. Așadar, la o oră de mers cu mașina aveți la dispoziție o alternativă bună de distracție de weekend.

Reprezentanții localității Vârșeț, beneficiind de sprijinul Consulatului General al Serbiei la Timișoara, s-au aflat în orașul de pe Bega pentru a-și prezenta oferta de evenimente pentru luna iulie.

Primul eveniment este prestigiosul Festival Internațional ”Vinofest Vršac” care va avea loc pe 1 și 2 iulie 2022. Anul acesta, acțiunea va strânge laolaltă peste 70 de crame din țară și din străinătate. Tamburașii și un program bogat de divertisment și educațional vor oferi tuturor vizitatorilor o experiență de neuitat. Aceștia vor putea degusta vinuri de calitate și specialități culinare din bucătăria locală. Festivalul și expoziția conexă au caracter comercial și competitiv iar o comisie formată din enologi renumiți din țară și străinătate va evalua vinurile înregistrate în concurs. Festivalul de vin, viticultură, utilaje și echipamente de vinificație, inițial a avut un caracter local, reunind numai producători de vin din zona Vârșețului. Acum festivalul atrage expozanți nu doar din Serbia, dar și tot mai mulți producători din străinătate. În ultimi ani, festivalul a găzduit producători de vin din România, Macedonia, Ungaria, Muntenegru, Bosnia și Herțegovina, Croația, Slovenia, Italia, Ucraina, Cehia și, evident, mii de vizitatori, iubitori de vin.

A doua manifestare este cea de-a 23-a ediție a Festivalului Internațional de Folclor „Vršački Venac”, ”Cununa Vârșețului”, organizat de Centrul Cultural Vršac în perioada 11-13 iulie, pe scenă urmând să urce ansambluri din Peru, Mexic, Indonezia, România, Bulgaria, Cipru și Italia. Nu vor lipsi, firește, ansambluri de renume din Serbia și ansambluri folclorice din orașul gazdă. Potrivit Olgăi Petrov, directorul festivalului, evenimentul din acest an va oferi publicului un program bogat și divers, care va cuprinde spectacole ale unor ansambluri folclorice din întreaga lume. „Vršački Venac” va avea loc chiar după Festivalul Inimilor, care are loc la Timișoara.

Nici iubitorii rock-ului nu sunt uitați, al treilea eveniment are loc pe lacul de la Vršac și este vorba despre deja tradiționalul festival Wind Rock. Noutatea de anul acesta este că festivalul durează cu o zi mai mult, adică între 28 și 31 iulie. La ediția din acest an a „Wind rock Up”, o competiție de rock, sunt înscrise 36 de trupe, dintre care publicul a votat pe pagina de Facebook a festivalului și a ales deja șase, care vor concura în finală pe 28 iulie 2022.

 

Sursa: debanat.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri