25.5 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Orban: Ciolacu și Ciucă ne-au aburit cu tot felul de declarații bombastice, dar nu au făcut nimic

Publicat pe„Timp de 6 luni guvernul nu a mișcat un deget pentru a contracara creșterea prețului la carburanți. Ciolacu și Ciucă ne-au aburit cu tot felul de declarații bombastice dar de făcut nu au făcut absolut nimic. În timpul acesta, toate prețurile și tarifele produselor și serviciilor au explodat. Inflația din România este dublă față de inflația medie de la nivel european. Puterea de cumpărare a veniturilor românilor s-a redus dramatic. În timpul acesta, guvernul încasează mai mulți bani prin sărăcirea românilor și, colac peste pupăză, mai vrea să și crească taxele sau să introducă taxe noi”, scrie pe Facebook Ludovic Orban.

El afirmă că a depus un proiect în Parlament, „care duce la scăderea cu minim 2, 2 lei a prețului litrului de carburant la pompă prin soluții liberale”, adică prin reducerea la jumătate a accizei și reducerea TVA de la 19 la 5%.

„Ne luptăm de peste 4 luni cu lipsa de responsabilitate și slugărnicia parlamentarilor din coaliția de guvernare, care nu vor sub niciun chip adoptarea legii. În 2020, guvernul pe care l-am condus a aplicat o măsură asemănătoare. De la 1 ianuarie 2020 am anulat supracciza la carburant și prețurile au scăzut corespunzător. Sigur că prin aplicarea legii noastre, guvernul trebuie să renunțe la cheltuieli nenecesare, dar măsurile ar fi avut un efect favorabil în întreaga economie, crescând competitivitatea companiilor românești și frânând procesul inflaționist. După 6 luni de inacțiune guvernamentală, care vor costa scump economia României, după protestele spontane din benzinării, după ce nervozitatea a atins cote ridicate și după ce prețurile au luat- o razna complet, s-a trezit și coaliția să zică că ar încerca să ia măsuri de plafonare. Prea târziu! Prea puțin! Total ineficent! Antiecomic și antiliberal! Fără efectele scontate! Dar sigur că se vor bate cu cărămida în piept că operația a reușit. Păcat că pacientul este…”, încheie Orban.

Premierul Nicolae Ciucă anunță, după ședința de Guvern, referitor la creșterea prețurilor la carburanți, că s-a decis o compensare în sumă fixă de 50 de bani ce se va aplica direct la pompă.

 

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri