13 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Palestinienii se opun relocării ambasadei britanice în Israel

Publicat pe


Palestinienii se opun oricărei decizii a Marii Britanii de a „revedea amplasamentul actual” al ambasadei în Israel, fapt pe care îl consideră a fi o „încălcare flagrantă a dreptului internaţional”.

Palestinienii se opun relocării ambasadei britanice în Israel FOTO EPA EFE

Aflată la New York, acolo unde participă la Adunarea Generală a ONU, Liz Truss a discutat cu omologul său israelian, Yair Lapid, despre intenția de a revedea amplasamentul actual al ambasadei britanice în Israel, potrivit Agerpres.

Îi mulţumesc bunei mele prietene, premierul britanic Liz Truss, care a anunţat că priveşte favorabil mutarea ambasadei Marii Britanii la Ierusalim„, a anunțat joi Yair Lapid.

Această eventuală decizie a premierului britanic a stârnit nemulțumiri din partea palestiniană. 

„Este extrem de regretabil că premierul Truss, în cursul primei sale apariţii la ONU, se angajează să încalce potenţial dreptul internaţional, promiţând o +revizuire+ a amplasamentului ambasadei britanice în Israel”, a declarat joi ambasadorul palestinian în Marea Britanie, Hossam Zomlot.

Diplomatul palestinian a mai adăugat și că „orice mutare a ambasadei ar fi o încălcare flagrantă a dreptului internaţional”.Sursa: adevarul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri