8.9 C
București
duminică, 27 noiembrie 2022

Pană uriașă de curent în Harkov, din cauza bombardamentelor rusești

Publicat peForţele ruse au bombardat marţi noaptea oraşul Harkov din nord-estul Ucrainei cu mai multe rachete, provocând o pană gravă de curent, notează AFP.

Potrivit sursei citate, Oleg Sinegubov, guvernatorul regiunii, a vorbit miercuri despre atacuri și a specificat că forțele armate ruse au folosit rachete sol-aer S-300, un tip de armă cu precizie mai redusă, cu care trupele liderului de la Kremlin încearcă frecvent să atace infrastructurile ucrainene.

Pană uriașă de curent în Harkov, după bombardamentele ruse

Serviciile de intervenţie de urgenţă din regiunea Harkov au transmis că loviturile au distrus un transformator electric şi au atins un depozit, scrie Agerpres.

În urma atacurilor efectuate de armata rusă, nu au existat victime, însă 18.500 de locuitori din trei cartiere ale oraşului au rămas fără curent de marţi seara.

Rușii au atacat de multe ori Harkovul din februarie, când au invadat Ucraina, însă au fost respinse din zonă de contraofensiva ucraineană din ultimele săptămâni.

Ucrainenii au eliberat de sub ocupaţia rusă teritorii semnificative la începutul lui septembrie, înainte ca preşedintele rus Vladimir Putin să ordone mobilizarea parţială a rezerviştilor.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri