1.9 C
București
duminică, 29 ianuarie 2023

Panică într-o comună din România. Bucăți dintr-o rachetă antigrindină au căzut pe o casă din Valea Călugărească

Publicat peDuminica, 20 Noiembrie 2022, ora 13:40

1111 citiri

Panică în comuna prahoveană Valea Călugărească după ce mai multe bucăți ale unei rachete antigrindină au căzut pe casa unui localnic. Pompierii intervin de urgență.

Bucățile de rachetă au căzut pe o casă din satul Vârfuri, comuna Valea Călugărească, județul Prahova, în cursul zilei de duminică, 20 noiembrie.

”Pompierii din cadrul Detașamentului 1 de Pompieri Ploiești intervin cu o autospecială de stingere pentru asigurarea zonei și a măsurilor specifice de prevenire a incendiilor după ce bucăți dintr-o racheta antigrindină a căzut pe o casă în com. Valea Călugărească, sat Vârfuri”, se arată într-o informare a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Prahova.

Potrivit sursei citate, casa peste care au căzut fragmentele din rachetă se află în vecinătatea punctului de lansare, pagubele produse acoperișului fiind minore. Incidentul s-a întâmplat duminică dimineață. Pentru că părțile implicate nu s-au înțeles asupra despăgubirilor, proprietarul casei a apelat la 112 mult după producerea incidentului.

Folosirea rachetelor antigrindină este destul de controversată în Prahova.

Fermierii prahoveni susțin că seceta este favorizată și de rachetele antigrindină lansate în județ, care gonesc norii aducători de ploaie. Ori de câte ori ANM a anunțat un cod de precipitații, au fost lansate rachete antigrindină și ploaia a fost alungată, susțin aceștia.

Fermierii cer ca, în perioade de secetă extremă, să nu mai fie lansate rachete antigrindină în Prahova.

Sursa: ziare.com

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri