12.7 C
București
marți, 4 octombrie 2022

Papa evocă spectrul unui „eventual război nuclear”

Publicat pePapa Francisc a evocat miercuri (16 martie) spectrul unui război nuclear, în care oricine ar supraviețui din umanitate ar trebui să o ia de la capăt „a doua zi”.

 Francisc, în vârstă de 85 de ani, în discursul său de la audiența generală săptămânală de la Vatican, a părut să-i ceară lui Dumnezeu să oprească ceea ce el a numit anterior „agresiunea armată inacceptabilă” din Ucraina, conform Reuters.

„Imaginația noastră pare din ce în ce mai concentrată pe reprezentarea unei catastrofe finale care ne va stinge”, a spus el, plecând apoi de la textul pregătit pentru a adăuga: „cum ar fi ceea ce s-ar întâmpla cu un eventual război atomic”.

Papa Francisc a evocat la modul general amenințarea unui război nuclear, dar nu a pomenit că ar putea avea loc în Ucraina

Papa nu a menționat în mod specific războiul din Ucraina despre acel moment și nici nu a numit vreo țară implicată în conflict.

Dar câteva minute mai târziu a coborât vocea și, folosind un ton sumbru, a citit o rugăciune despre războiul din Ucraina scrisă de un arhiepiscop italian.

Papa Francisc s-a rugat miercuri (16 martie) pentru copiii din Ucraina care suferă și fug de bombardamentele rusești.

Vorbind în timpul întâlnirii de la Bazilica Sf. Petru cu elevii școlii „La Zolla” din Milano, înainte de a ține audiența generală săptămânală, Francisc a improvizat o rugăciune spontană pentru copiii ucraineni.

”Doamne Iisuse, te cer pentru băieții și fetele, pentru băieții și fetele care trăiesc sub bombe, care văd acest război teribil, care nu au hrană, care trebuie să fugă, părăsind casele și tot. Doamne Isuse, uită-te la acești copii, acești tineri, uită-te la ei, protejează-i”, a spus Papa Francisc.

Rusia numește acțiunile sale în Ucraina o „operație militară specială”.

Urmărește România Liberă pe  Twitter, Facebook și Google News!

Sursa: romanialibera.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri