17.7 C
București
duminică, 14 aprilie 2024

Parlamentul european cere o anchetă independentă a alegerilor din Serbia, care nu au respectat „standardele internaționale”

Publicat pe


Parlamentul European a cerut, într-o rezoluţie adoptată joi, o „anchetă independentă” cu privire la neregulile observate în Serbia în timpul alegerilor municipale şi legislative din 17 decembrie şi a îndemnat la suspendarea finanţării acordate de UE Belgradului, notează AFP, potrivit Agerpres.

Parlamentul European BruxellesFoto: Inquam Photos / George Călin

În acest text, fără valoare obligatorie, şi adoptat cu o largă majoritate (461 de voturi pentru, 53 împotrivă, 43 abţineri), europarlamentarii susţin că aceste alegeri „nu pot fi considerate a fi avut loc în condiţii echitabile”.

În timpul campaniei electorale, media „sub controlul Rusiei, Sputnik Serbia şi Russia Today Balkan”, au „contribuit în mod activ la diseminarea dezinformării” împotriva candidaţilor opoziţiei, scriu eurodeputaţii.

Ei reamintesc că premierul Ana Brnabic „a mulţumit public serviciilor de informaţii ruse pentru că au furnizat informaţii cu privire la…Sursa: www.hotnews.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri