15.3 C
București
duminică, 19 mai 2024

Paștele, bucurie și precauție: Ghid pentru a evita urgențele medicale. Ciuhodaru: Fiecare masă trebuie să conţină un singur aliment „concentrat”

Publicat pe



1. Nu daţi startul la supraalimentare imediat dupa slujbă, ci aşteptaţi până dimineaţă sau, chiar mai bine până la orele prânzului.

2. Alimentele trebuie introduse treptat, după regula ”nu toate deodată”. Puteţi începe cu friptură de miel, precedată eventual de o salată de crudităţi, asociată unei garnituri de legume făcute la grătar, urmate dă o felie de ananas crud, nu din conservă, pentru a vă facilita digestia. Cei care au ţinut post trebuie să reia cu prudenţă alimentaţia normală, începând cu brânzeturi, legume, fructe şi carne de pasăre, urmate de cantităţi mici de ciorbă şi drob.

3. Fiecare masă trebuie să conţină un singur aliment ”concentrat” considerând ”concentrat” orice aliment cu excepția fructelor şi legumelor, aşa că friptura, drobul, sarmalele se vor consuma separat, nefiind recomandate nici măcar amestecurile de friptură cu ouă, al cărnii de miel cu cartofii şi nici consumul de dulciuri…



Sursa: jurnalul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri