26.1 C
București
marți, 5 iulie 2022

Pastila neagră care curăță rinichii de toxine și ajută la scăderea colesterolului. Toți românii o au în casă

Publicat peDatorita proprietăților sale de absorbție a toxinelor, cărbunele activ are o mulțime de utilizări medicinale și cosmetice.

Cărbunele activ se prinde de toxine și de substanțele chimice din intestin și previne absorbția acestora. Textura poroasa a cărbunelui are o sarcina electrica negativa și în acest fel reușește să atragă moleculele încărcate pozitiv, cum ar fi gazele și toxinele.

Acest tip de cărbune nu este absorbit de organism și, de aceea, poate transporta toxinele legate de suprafață sa în materiile fecale.

Ajută la eliminarea toxinelor din rinichi

Acest medicament ajută la eliminarea cu ușurință a gazelor intestinale prin intermediul materiilor fecale.

Persoanele cu boală cronică renală pot beneficia de pe urma administrării cărbunelui medicinal, arată un studiu. De asemenea, reduce numărul de toxine prezente în rinichi și previne creșterea nivelului de uree.

Eficient în caz de intoxicație cu medicamente

Cărbunele medicinal poate fi administrat de urgență când o persoană ia o supradoză de aspirină, paracetamol, fenobarbital, antimalarice, carbamazepine sau sedative.

Studiile arată că 50-100 mg de cărbune medicinal administrate în primele 5 minute după supradoza de medicamente reduce cu până la 74% riscul de intoxicație.

Important de menționat însă este faptul că nu este eficient în toate cazurile de supradozaj. De exemplu, cărbunele medicinal nu are aproape deloc efect în cazul intoxicației cu alcool, metale grele, fier, litiu, potasiu etc.

Ar putea ajuta la reducerea nivelului de colesterol din sânge

Valorile colesterolului pot fi aduse la normal prin administrare de cărbune medicinal. Potrivit specialiștilor, cărbunele activat se leagă de moleculele de grăsime și previne acumularea acestora pe vasele de sânge. Astfel, riscul de boli cardiovasculare este redus semnificativ.

Sursa: www.antena3.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri