9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Patriarhia Română a oferit un sprijin financiar de peste 18 milioane de lei pentru refugiații din Ucraina

Publicat peLuni, Patriarhia Română a anunțat că oferă un ajutor de peste 18 milioane de lei pentru Ucraina. Sprijinul vine în contextul războiului început de Rusia, în data de 24 februarie 2022.

Eparhiile aflate la granița României cu Ucraina, Mitropolia Basarabiei, Arhiepiscopia Sucevei şi Rădăuţilor, Episcopia Maramureşului şi Sătmarului şi Episcopia Tulcii au fost primele care au oferit asistență umanitară în punctele de frontieră prin care au sosit refugiații, după cum anunță Patriarhia într-un comunicat.

Patriarhia Română, sprijin de peste 18 milioane de lei pentru Ucraina

Totodată, Patriarhia Română anunță că, până la data de 10 martie, au participat la acțiuni caritabile peste 4.300 de persoane din rândul proților și al voluntarilor, asigurând asistență permanentă în cadrul unor echipe ce lucrează în ture.

„Sprijinul umanitar acordat a constat în bani și produse (hrană caldă, produse alimentare, hrană pentru bebeluși, produse igienico-sanitare, medicamente, pături, articole de îmbrăcăminte, jucării etc.). La acest sprijin se adaugă o serie de servicii sociale aflate în derulare (de traducere – 42.707 beneficiari; de consiliere și orientare – 29.587 beneficiari și medicale – 9.048 beneficiari). În ceea ce privește cazarea refugiaților, au fost identificate 8.174 locuri, dintre care 7.521 cu servicii de masă incluse”, se precizează în comunicatul Patriarhiei Române.

Biserica Ortodoxă a organizat transporturi umanitare

Totodată, Patriarhia Română precizează faptul că ajutorul a constat și în organizarea de transporturi umanitare, până în data de 14 martie fiind realizate peste 120 de curse pe teritoriul României și 47 de curse în Ucraina, dar și 10 transporturi umanitare din Republica Modlova.

Patriarhia Română anunță că a organizat și o campanie de donare de sânge, ce urmează să aibă loc în zilele de 15 și 16 martie, la sediul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.Sursa: www.b1tv.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri