17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

Patriarhul Kirill al Moscovei, slujbă pentru soldații ruși: Rusia este o țară „iubitoare de pace"

Publicat peLa Catedrala principală a forțelor armate inaugurată în urmă cu doi ani în Kubinka, în afara Moscovei, patriarhul Kirill a spus unui grup de militari că Rusia este o țară „iubitoare de pace” care a suferit mult din cauza războiului.

„Nu ne străduim în niciun caz să pornim la război sau să facem ceva care ar putea să le facă rău altora. Dar am fost educați de-a lungul istoriei să ne iubim patria. Și vom fi gata să o apărăm, așa cum numai rușii își pot apăra țara”, a declarat patriarhul, un aliat apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Kirill, în vârstă de 75 de ani, a făcut anterior declarații în care a apărat acțiunile Moscovei în Ucraina și vede războiul ca pe un bastion împotriva unei culturi liberale occidentale pe care o consideră decadentă, în special în ceea ce privește acceptarea homosexualității, notează Reuters.

La predica sa de duminică, Patriarhul Kirill a spus că simte, de asemenea, îngrijorare pentru oamenii afectați de conflictul armat.

Sprijinul său pentru intervenția militară, în care au fost uciși mii de soldați și civili ucraineni, a stârnit furia unora din cadrul Bisericii Ortodoxe.

(sursa: Mediafax)

Sursa: jurnalul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri