14.3 C
București
sâmbătă, 2 decembrie 2023

Patronii stației GPL din Crevedia au fost aduși cu mandat la Parchetul General

Publicat pe


Patronii stației GPL din Crevedia, cea care a explodat în urmă cu 11 zile, au fost aduși în această după amiază, cu mandat, la sediul Parchetului General. Printre aceștia se numără și fiul primarului din Caracal, Ionuț Doldurea.

FOTO: Inquam Photos

Patronii stației GPL din Crevedia urmează să fie audiați în dosarul deschis de către anchetatori. Ionuț Doldurea și asociatul acestuia, Cosmin Stângă au refuzat să facă declarații în fața jurnaliștilor la intrarea în sediul Parchetului General, potrivit News.ro.

Promisiuni de reconstruire a caselor afectate

Patronii stației GPL de la Crevedia încearcă să își spele din păcate și le promit oamenilor că se vor ocupa de reconstrucția locuințelor afectate. O primă întâlnire cu localnicii a eșuat.

Societatea Flagas și-a trimis avocatul la Primăria Crevedia (Dâmbovița) cu promisiunea de a reconstrui casele distruse de explozii. Anunțul a fost făcut inițial de Primăria Crevedia, pe pagina de Facebook.

Ulterior, mai mulți localnici au fost la discuții cu primarul și cu avocatul firmei pentru a-și spune păsul. Apărătorul le-a transmis oamenilor să completeze un formular cu datele de contact pentru a comunica cu fiecare familie în parte.

Reiterăm intenția societății Flagas SRL de a suporta costurile ocazionate de aducerea imobilelor la starea lor inițială în cel mai scurt timp, sens în care precizăm faptul că am procedat la încheierea unui acrod cu societatea Bambam Construction SRL ce are ca obeict efectuarea lucrărilor de proiectare, reconstruire, consolidare, amenajare precum și orice alt timp de lucrări specifice domeniilor de proiectare și construcții ce se dovedesc a fi necesare în vederea adecerii la strea lor inițială a tuturor imobilelor”, este înștiițarea societății transmisă către Primăria Crevedia.

Încă un deces

Bilanțul morților în urma exploziei de la stația GPL din Crevedia a crescut la cinci, după ce un cetățean nepalez, angajat al firmei de gaz, a murit marți dimineata, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății.

„În cursul acestei dimineți, a decedat la Spitalul Clinic de Urgență «Bagdasar Arseni» București încă unul din pacienții aflați în stare foarte gravă de la începutul internării și care avea un prognostic rezervat. Acesta era de origine nepaleză și avea arsuri de peste 90% din suprafața corporală.  Adresăm condoleanțe familiei“, a transmis Ministerul Sănătății.

Bărbatul care a murit era intubat și ventilat mecanic, în stare foarte gravă, cu arsuri de peste 90% din suprafața corpului și fusese internat la Bagdasar Arseni. Potrivit datelor publicate luni de Ministerul Sănătății, alţi cinci pacienți, care au fost transferați în străinătate, sunt intubați şi ventilaţi mecanic.Sursa: adevarul.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri