0.9 C
București
luni, 4 decembrie 2023

Pensiile cresc cu 20%! Vestea cea mare pentru toți pensionarii din România (SURSE)

Publicat pe


Pensiile cresc cu 20%

Pensiile cresc cu 20%! Ministrul de Finanțe a fost invitat în cadrul unei emisiuni televizate la Antena 3, acolo unde a vorbit despre majorarea pensiilor românilor.

Oficialul a precizat că o variantă este creșterea acestor venituri cu 14% pentru toate pensiile. Marcel Boloș a spus că anvelopa bugetară permite doar acest procent.

Acesta a mai spus că sunt bani pentru majorarea pensiilor și că, în total, va fi o majorare de minim 16 miliarde de lei.

„Sunt bani pentru creșterea pensiilor, vor fi majorate cu minimum 16 miliarde de lei.

(…) În procente înseamnă că am luat în calcul o creștere a pensiilor cu aproximativ 14%, dar procentul final va fi anunțat de coaliția de guvernare”, spune acesta.

Cu toate acestea, prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, dorește o majorare diferențiată. El a precizat, în cursul zilei de azi, că vrea ca unele pensii să fie majorate cu:

Marcel Ciolacu a mai precizat că aceste majorări trebuie făcute în funcție de veniturile fiecăruia.

”Îmi doresc, ca și anul trecut, ca pensiile să se majoreze diferențiat, la unii cu 30%, la unii cu 5%, la unii cu 10%, în funcție de venit”, a precizat prim-ministrul României.

Există diverse procentaje pentru majorarea pensiilor

Totuși, la Bruxelles, mai este negociată o altă variantă. Este vorba despre o creștere a pensiilor cu 16 procente. Din informațiile existente la acest moment, oficialii europeni au dat undă verde unei astfel de majorări.

Nu în ultimul rând, mai avem partidele politice din România. Având în vedere că anul viitor vor exista alegeri, PNL și PSD doresc o majorare de 20%.

SURSA FOTO: Dreamstime

Pensiile vor crește sigur de la 1 ianuarie

Prim-ministrul a precizat că pensiile românilor vor crește sigur de anul viitor. El mai spune că majorarea este scrisă în lege.

„Este o lege în vigoare pe care dumneavoastră o cunoașteți. Nu trebuie să o anunțe nici Boloș, nici Ciolacu, nici nimeni. Este o lege în vigoare în care pensiile se indexează cu inflația din anul trecut.

Am făcut o excepție anul trecut pentru că a fost o inflație mare raportată la inflația din anul anterior, de la 4% în comparație cu 13.5%. Nu va încălca nimeni legile din România”, a spus premierul.

Cu toate acestea, pensionarii sunt nemulțumiți. Ei spun că trebuie neapărat ca Legea 197 să fie pusă în aplicare.

Tot aceștia au mai precizat că legea pensionarilor pentru contribuție trebuie separată de legea pentru pensiile celor asistați social, dar și de cea pentru militari.

Pensionarii spun că cei asistați social, care au lucrat 2-3 ani, primesc pensie 1.500 de lei. În acest timp, un pensionar care a lucrat 45 de ani primește 1.300 de lei pensie.

Silvia Petre, președintele Asociației Pensionarilor Timiș, spune că „sunt cazuri concrete. Deci nu se poate, la ora actuală, pentru că legea trebuie respectată de toată lumea”.Sursa: www.capital.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri