2.2 C
București
duminică, 4 decembrie 2022

Pensiile nu vor crește cu mai mult de 11%. Anunţul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Publicat pePreşedintele PNL, premierul Nicolae Ciucă, a declarat, luni, că a discutat în PNL că procentul cu care se pot majora pensiile trebuie să fie acela prin care nu se produce un deficit mai mare la buget, menţionând că, în acest moment, limita de creştere este de aproximativ 11%.

„Am discutat şi în PNL, procentul cu care putem creşte pensiile trebuie să fie acela cu care nu producem un deficit mai mare pe bugetul de pensii. Ca atare, în acest moment, limita la care ne referim este de aproximativ 11%”, a precizat Nicolae Ciucă.

Premierul a spus că au venit propuneri din mai multe direcţii.

„Noi suntem datori să ne păstrăm responsabilitatea şi să venim cu acele propuneri care într-adevăr sunt sustenabile pe bugetul de stat”, a menţionat premierul.

Noul procent de majorare al pensiilor

În privinţa majorării la 3.000 lei a salariului minim pe economie, Nicolae Ciucă a spus că această propunere a fost susţinută de toţi.

„A fost făcută de către noi toţi, pentru că ne-am ghidat după ceea ce putem să facem din punct de vedere al bugetului. Deci, asta putem să ne permitem. (…) Am susţinut-o de la început, am şi venit cu propuneri”, a mai spus Nicolae Ciucă.
 

Sursa: www.antena3.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri