3.3 C
București
marți, 29 noiembrie 2022

Pensiile se vor schimba în România. Legea care se va aplica în toată țara

Publicat peUn nou proiect de lege a fost propus în ședința de luni a Senatului României. Pensionarii cu pensii cuprinse între 2.000 și 3.000 de lei sunt ce vizați. Află toate detaliile în următorul articol.

Potrivit noului proiect de lege propus, plafonul de venit neimpozitabil din pensii va crește de la 2.000 la 3.000 de lei.

Vezi și: AU FĂCUT ANUNȚUL! SE DAU BANII ÎNAPOI. DECIZIA A FOST LUATĂ DEJA

Astfel, pensiile curpinse între 2.000 și 3.000 de lei nu vor mai fi taxate cu impozitul pe venit  de 10%. Totodată, pensiile de peste 3.000 vor fi impozitate cu sume mai mici.

Ce se întâmplă cu pensii până în 3.000 de lei

În prezent, pensiile de până în 2.000 de lei sunt scutite de plata impozitului pe venit, acesta fiind aplicat doar pentru pensiile ce depășesc această sumă.

De asemenea, contribuția la sănătate se plătește, după cum a stabilit Guvernul României la finalul anului 2021, prin OUG 130/2021, doar de către românii care au pensii ce depășesc 4.000 lei.

Vezi și: „ȚEAPA” ANULUI ÎN ROMÂNIA! MIRELA DIN IAȘI, PĂCĂLITĂ SĂ CUMPERE UN ASPIRATOR DE 2.500 DE EURO, ÎN RATE PE 3 ANI

„Pentru implementarea măsurilor din domeniul fiscal cuprinse în Programul de guvernare, aprobat prin Hotărârea Parlamentului României nr. 42/2021 pentru acordarea încrederii Guvernului, precum și a obiectivelor din Planul Național de Redresare și Reziliență cu privire la necesitatea reducerii distorsiunilor și stimulentelor fiscale, se propune eliminarea facilității de exceptare de la plata contribuției de asigurări sociale de sănătate pentru persoanele fizice care au calitatea de pensionari, pentru veniturile din pensii, pentru partea ce depășeste suma lunară de 4.000 de lei, pentru fiecare drept de pensie” se arată în proiect.

În urma propunerii proiectului, Nicolae Ciucă, premierul României, a declarat că va analiza toate aspectele referitoare la impactul economic pe care l-ar putea avea adoptarea unei astfel de legi.

„Vom merge cu ea în coaliție, vom discuta cu partenerii de coaliție, cealaltă variantă de mărire a pensiilor, în momentul de față ne discutând acest subiect, vă rog să îmi dați voie încă o dată să nu creăm așteptări la oameni care nu nu-și au locul în acest moment.”, a declarat Nicolae Ciucă.

Sursa: www.cancan.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri