27.1 C
București
marți, 30 mai 2023

Pentagon: Rusia a pierdut, probabil, jumătate din rezerva sa principală de tancuri grele în timpul luptelor şi a capturărilor de către ucraineni

Publicat pe


Jumătate din tancurile grele ale Rusiei au fost probabil distruse sau capturate de Ucraina, a declarat vineri un oficial al Pentagonului, relatează Agerpres.

Rusia „a pierdut, probabil, jumătate din rezerva sa principală de tancuri grele în timpul luptelor şi a capturărilor de către ucraineni”, a declarat Celeste Wallander, secretar adjunct pentru afacerile de securitate internaţională în cadrul Departamentul Apărării, la un eveniment online al Centrului pentru o Nouă Securitate Americană.

Această estimare a Celestei Wallander, care nu a oferit o cifră exactă pentru pierderile de tancuri de către armata rusă de la invazia sa în Ucraina în februarie 2022, vine în timp ce Kievul se pregăteşte să primească tancuri grele de la aliaţii săi occidentali.

Regatul Unit a indicat că tancurile sale Challenger 2 vor fi dislocate în Ucraina în luna martie, în timp ce Germania şi aliaţii săi plănuiesc să trimită tancuri Leopard 2 la Kiev până în aprilie.

Washingtonul a promis, de asemenea, 31 de tancuri Abrams, dar sosirea lor în Ucraina va dura ceva mai mult timpSursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri