9 C
București
duminică, 25 septembrie 2022

Pentagon: SUA nu sprijină transferul de avioane de luptă în Ucraina

Publicat peSUA nu sprijină transferul de avioane de luptă în Ucraina, a declarat purtătorul de cuvânt al Pentagonului, John Kirby.

Secretarul Apărării Lloyd Austin i-a spus ministrului polonez al Apărării că SUA nu sprijină transferul MiG-29 către forțele aeriene ucrainene „în acest moment”.

„El a subliniat că nu sprijinim transferul de avioane de luptă suplimentare către forțele aeriene ucrainene în acest moment și, prin urmare, nici nu dorim să le vedem în custodia noastră”, a spus Kirby, citat de CNN.

Austin și ministrul polonez al Apărării au vorbit la telefon în această dimineață, după ce Pentagonul a lansat o declarație publică aseară, spunând că nu cred că propunerea poloneză de a transfera MiG-29 la o bază militară americană în Germania este o opțiune „viabilă”.

Ideea prezentată de Polonia este prea riscantă, a spus Kirby în declarația de joi, deoarece SUA și NATO încearcă să evite un conflict total între alianță și Rusia.

Polonia a declarat marți că este pregătită să desfășoare – imediat și gratuit – toate avioanele lor de luptă MiG-29 la baza aeriană Ramstein a forțelor aeriene americane din Germania și să le pună la dispoziția Washingtonului pentru a le furniza Ucrainei, potrivit unui comunicat al ministerului polonez de externe.

Sursa: www.gandul.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri