25 C
București
miercuri, 6 iulie 2022

Pentagonul amână testarea unei rachete balistice intercontinentale: Demonstrăm că suntem o putere nucleară responsabilă

Publicat pepentagonul amână testarea unei rachete balistice intercontinentale. John Kirby, purtător de cuvânt la Pentagon: „O asemenea retorică provocatoare și schimbarea nivelului de alertare a celor mai importante arme din arsenalele noastre sunt inacceptabile.

Statele Unite nu au luat nicio măsură similară. Astfel, într-un efort de a demonstra că nu avem intenția de a ne angaja în vreo acțiune care poate fi interpretată greșit, secretarul Apărării a ordonat ca lansarea de testare a rachetei balistice intercontinentale Minuteman III, programată săptămâna aceasta, să fie amânată.

Nu am luat această decizie cu ușurință, ci pentru a demonstra că suntem o putere nucleară responsabilă”.

Război în Ucraina. Explozii puternice la Kiev şi în alte oraşe, a fost o noapte de foc pe frontul de est VIDEO
Serghei Lavrov declară că un al Treilea Război Mondial ar fi „nuclear şi distructiv” – RIA

Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a declarat, miercuri, că dacă ar avea loc un al Treilea Război Mondial, acesta va implica arme nucleare şi va fi „distructiv”, a informat agenţia de presă RIA, conform Reuters.

Lavrov a mai precizat că Rusia, care a lansat o aşa-zisă operaţiune militară specială împotriva Ucrainei săptămâna trecută, s-ar confrunta cu un „pericol real” dacă Kievul ar procura arme nucleare. „Crimeea face parte din Federaţia Rusă, iar acest lucru nu este negociabil”, a subliniat Lavrov. „Statele occidentale nu trebuie să construiască baze militare pe teritoriile fostei Uniuni Sovietice şi nu trebuie să îşi folosească infrastructura pentru nicio acţiune militară”, a continuat oficialul rus.

Volodimir Zelenski: „Ucraina nu vrea să fie acoperită de cadavrele soldaţilor. Plecaţi acasă!”

„Ucraina încă are tehnologie sovietică şi mijloacele militare de a livra astfel de arme. Nu putem eşua să răspundem în faţa acestui pericol real. Rusia este un membru responsabil al comunităţii internaţionale, şi îşi respectă angajamentului de neproliferare a armelor de distrugere în masă. Rusia va lua toate măsurile necesare pentru a preveni achiziţia Ucrainei de arme nucleare”, a adăugat el.

„Este imperios necesar să nu se recurgă la acţiuni periculoase care pot încălca principiul egalităţii şi securităţii indivizibile. Rusia rămâne dispusă să poarte discuţii multilaterale care să prevină cursa armelor şi să întărească stabilitatea strategică”, a mai spus Lavrov.

Preşedintele rus Vladimir Putin a anunţat duminică plasarea în alertă a ”forţei de disuasiune” a armatei ruse – care poate include o componentă nucleară -, relatează AFP.

”Ordon Ministerului Apărării şi şefului Statului Major să pună Forţele de disuasiune ale armatei ruse în regim special de alertă de luptă”, a spus Vladimr Putin într-o întâlnire cu comandanţii săi militari, transmisă în direct la televiziune.

Sursa: www.romaniatv.net

Mai multe stiri

Ultimele Stiri