25.9 C
București
miercuri, 10 august 2022

Pentagonul susţine că forţele ruse din jurul Kievului au început o „repoziţionare”, dar nu o „retragere reală”

Publicat pe


Forţele ruse din jurul Kievului au început o „repoziţionare”, dar „nu o retragere reală”, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Departamentului Apărării, John Kirby, citat de AFP, transmite News.ro.

„Putem confirma că am văzut un număr mic de trupe care au început să se repoziţioneze”, a spus el reporterilor. Dar „trebuie să fim pregătiţi să vedem o ofensivă majoră împotriva altor zone ale Ucrainei” şi „asta nu înseamnă că ameninţarea împotriva Kievului a luat sfârşit”, a avertizat el.

„Marea majoritate a forţelor pe care le-au adunat lângă Kiev sunt încă acolo”, a spus John Kirby, iar asta „este o repoziţionare, nu o retragere reală”.

Potrivit acestuia, Rusia nu şi-a îndeplinit obiectivul de a cuceri Kievul, nu şi-a îndeplinit obiectivul care a fost să preia controlul Ucrainei, „dar încă poate provoca violenţe masive în ţară, inclusiv în Kiev”.

„Trebuie să fim lucizi cu privire la realitatea a ceea ce se întâmplă pe teren şi nimeni nu ar trebui să fie păcălit de anunţurile Rusiei”, a declarat Kate Bedingfield, o purtătoare de cuvânt de la Casa Albă.

Moscova a promis marţi că îşi va reduce „radical” activitatea militară în direcţia Kiev şi Cernihiv în Ucraina, după discuţii „substanţiale” ruso-ucrainene de la Istanbul.

Sursa foto: Maxar TehnologiesSursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri