17.9 C
București
luni, 3 octombrie 2022

“Pentru eforturile sale de a primi refugiaţi”. Fostul cancelar german Angela Merkel, distinsă cu Premiul UNESCO pentru Pace 2022

Publicat pe


Organizaţia Naţiunilor Unite pentru Educaţie, Ştiinţă şi Cultură (UNESCO) a decis marţi să acorde Premiul pentru Pace pe 2022 fostului cancelar german Angela Merkel, pentru ”eforturile sale de a primi refugiaţi”, transmite DPA.

23 August 2022, 19:55
(actualizat 23 August 2022, 20:17)
Știrile TVR |

Angela Merkel

”Toţi membrii juriului au fost mişcaţi de decizia sa curajoasă din 2015 de a primi peste 1,2 milioane de refugiaţi, în special din Siria, Irak, Afganistan şi Eritreea. Aceasta este moştenirea pe care ea o lasă”, a declarat preşedintele juriului, Denis Mukwege, laureat al Nobelului pentru Pace în 2018.

La rândul său, directoarea generală a UNESCO, Audrey Azoulay, a lăudat-o pe Angela Merkel, afirmând că decizia acordării premiului aminteşte că ”modul în care îi tratăm pe migranţi şi refugiaţi este o problemă esenţială”.

Distincţia, care oficial se numeşte Premiul pentru Pace Félix Houphouët-Boigny-UNESCO, este denumită astfel după fostul preşedinte al Cote d’Ivoire.

Premiul a fost acordat anual începând din 1989 unor persoane, organizaţii sau instituţii care au făcut un efort special pentru a promova, a studia sau a securiza pacea.

Deocamdată nu s-a decis când îi va fi înmânat acest premiu Angelei Merkel, care a părăsit viaţa politică anul trecut, la capătul a patru mandate de cancelar federal al Germaniei.

Sursa: Agerpres

Sursa: stiri.tvr.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri