3.8 C
București
vineri, 2 decembrie 2022

PERCHEZIȚII. Adolescentă ȘANTAJATĂ de un OBSEDAT SEXUAL să îi trimită FILMULEȚE ȘI POZE compromițătoare

Publicat pePolițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat, miercuri, 31 august, o percheziție domiciliară, în municipiul Galați, la o persoană bănuită de pornografie infantilă și șantaj. Din cercetări a rezultat faptul că, în cursul anului 2022, un bărbat, de 46 de ani, din municipiul Galați, ar fi determinat o minoră, în vârstă de 16 ani, din județul Alba, să realizeze mai multe materiale cu conținut explicit sexual și să i le transmită, prin intermediul unei aplicații de telefonie mobilă. Ulterior, ar fi șantajat-o pe minoră, cu publicarea imaginilor pe rețelele sociale, în cazul în care aceasta ar fi refuzat să transmită alte imagini de aceeași natură.

În urma efectuării percheziției domiciliare, au fost ridicate telefoane și mijloace de stocare a datelor ce prezintă interes pentru cauză.

Bărbatul a fost audiat la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, iar față de acesta a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore. Ulterior, a fost prezentat Tribunalului Alba, care a emis pe numele său un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile. Acțiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și al jandarmilor.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Sursa: cugetliber.ro

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri