0.9 C
București
luni, 11 decembrie 2023

Percheziții la centrele de vârstnici unde zeci de beneficiari ar fi fost supuși ”tratamentelor inumane ori degradante”/ 26 de persoane sunt duse la audieri/ Între acuzațiile din dosar: grup infracțional organizat, trafic de persoane și delapidare

Publicat pe


Percheziții ale polițiștilor și procurorilor DIICOT au loc marți dimineață la centrele de vârstnici unde zeci de beneficiari ar fi fost supuși ”tratamentelor inumane ori degradante”, conform comunicatului procurorilor. DIICOT anchetează mai multe fapte, între care grup infracțional organizat, trafic de persoane și delapidare, iar 26 de persoane sunt duse la audieri. Ancheta DIICOT are loc la câteva luni după o investigație a publicațiilor Buletin de București și Centrul de Investigații Media.

31 de percheziții au loc în București și în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Olt și Argeș. În comunicat se arată că începând cu luna noiembrie 2020, în județul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracționale organizate, ”în scopul exploatării persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere și exercitare de acte de violență fizică”.

Procurorii apreciază că prejudiciul prevăzut în dosar se ridică la 5,2 milioane de lei. Speța a pornit după sesizarea din oficiu a polițiștilor Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. Acțiunea beneficiază de sprijinul polițiștilor și specialiștilor criminaliști din cadrul Institutului Național de Criminalistică, Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, inspectoratelor de poliție județene Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Olt și Argeș, precum și al jandarmilor Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

știre în curs de actualizare

Comunicatul integral al DIICOT

PERCHEZIȚII LA PERSOANE BĂNUITE DE CONSTITUIRE A UNUI GRUP INFRACȚIONAL ORGANIZAT, TRAFIC DE PERSOANE, FALS, DELAPIDARE ȘI ABUZ ÎN SERVICIU

Astăzi, 4 iulie, polițiștii Direcției de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, pun în executare 31 de mandate de percheziție domiciliară, în municipiul București și în județele Ilfov, Ialomița, Călărași, Constanța, Olt și Argeș, într-o cauză privind săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane, fals în declarații, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale și delapidare.

Din cercetări a reieșit că, începând cu luna noiembrie 2020, în județul Ilfov, ar fi fost constituite două grupuri infracționale organizate, în scopul exploatării persoanelor cu dizabilități sau aflate în situații vulnerabile, exploatarea victimelor fiind realizată prin supunerea la tratamente inumane ori degradante, prin exploatarea muncii neremunerate a acestora, prin constrângere și exercitare de acte de violență fizică.

De asemenea, exploatarea ar fi…Sursa: www.g4media.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri