16.5 C
București
marți, 30 mai 2023

Percheziții la o rețea care vindea droguri în liceele din Capitală. Sunt implicați și elevi minori

Publicat pe


20 Martie 2023, 12:01
(actualizat 20 Martie 2023, 12:25)
Știrile TVR |

La percheziții au fost descoperite canabis, cocaină și ketamină precum și comprimate de Xanax.

Perchezițiile de astăzi au legătură cu incidentul din 2022, când două eleve de la Școala Centrală ar fi fuma în toaleta instituției niște țigări cu canabis. Se pare că acel canabis era, potrivit unor surse judiciare, stropit cu o spubstanță numită 3CMC – un etnomotanic de ultimă generație cu care se stropește canabisul pentru a-i spori intensitatea.  De atunci polițiștii DIICOT au început de atunci investigațiile și acum fac aceste percheziții.

Sunt implicați 7-8 minori. Sunt informații că elevi din foarte multe licee importante din Capitală cumpărau aceste produse. Principalul loc unde dealerii se întâlneau cu cei care voia să consume aceste susbstanțe este Piața Romană.

Cei mai mulți dintre tinerii implicați provin din familii dezorganizate și la inceput au fost simpli consumatori care, atrași de câștigurile materiale, au devenit traficanți.

„Începând cu anul 2022, membrii grupului ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc consumatorilor, inclusiv către elevi din licee din Bucureşti”, se precizează în comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliției Române.

„Până la acest moment, pe parcursul percheziţiilor domiciliare, au fost descoperite diferite cantităţi de cannabis, cocaină şi ketamină, precum şi comprimate de medicamente. Peste 20 de persoane urmează a fi conduse pentru audieri la sediul D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală. Acţiunea a beneficiat de sprijinul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei ‘Vlad Ţepeş’. Suportul de specialitate a fost asigurat Direcţia Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române.

Sursa: stiri.tvr.ro

Mai multe stiri

Ultimele Stiri