11.5 C
București
marți, 4 octombrie 2022

PERICOLUL nu a trecut: Noi EXPLOZII în zona Centralei Nucleare de la Zaporojie! Situația din INTERIOR rămâne tensionată

Publicat pe„În dimineața zilei de 16 martie, s-au putut observa aproximativ 50 de unități de echipamente inamice și mulți soldați ruși, o mulțime de explozibili și arme dislocate în incinta uzinei. Ocupanții continuă să detoneze muniții neexplodate și mine descoperite la uzină, după ce instalația a fost bombardată. Exploziile pot fi auzite de la distanță de amplasamentul CNE”, se arată în informarea Energoatom.

Din câte se pare, personalul ucrainean întreține toate cele șase unități de generare a energiei electrice ale centralei, fiind, în continuare, posibil schimbul de tură.

Din punct de vedere formal, invadatorii nu se amestecă în operațiunile NPP, dar angajații sunt nevoiți să coordoneze toate deciziile tehnice cu comandantul forțelor ocupante rusești.

Angajații se află în continuare sub o presiune psihologică puternică din partea agresorilor, deoarece soldații înarmați efectuează verificări amănunțite la sosirea personalului la locurile de muncă.

„Ca urmare, siguranța nucleară și a radiațiilor este amenințată”, susțin reprezentanții Energoatom.

Reamintim că trupele ruse au ocupat Centrala Nucleară de la Zaporojie în noaptea de 4 martie.

Pe 15 martie, Petro Kotin, șeful Energoatom, declara că între 500 și 900 de soldați ruși au fost dislocați în zonă.

Operatorul de energie nucleară din Rusia a pretins „controlul” asupra ZNPP, cea mai mare centrală nucleară din Europa.Sursa: www.realitatea.net

- Reclama -

Mai multe stiri

Ultimele Stiri